כולסטרול גבוה, האם הרמות הנ"ל מחייבות טיפול.

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

29/04/2014 | 09:19 | מאת: רון

עד לפני כחצי שנה לקחתי סימבססטין להורדת ערכי הכלוסטרול הרע, כאמור לפני כחצי שנה הפסקתי, בבדיקת דם האחרונה שעשיתי נמצאו הערכים הבאים: CHOLESTEROL 196.1 TRIGLYCERIDES 150 CHOLESTEROL- HDL 46 CHOLESTEROL-LDL calc 119.7 נכון שלפי הטבלאות המומלצות של ערכים, אני צריך לחזור ולקחת סימבסטטינים, אך האם באמת ערכים כמעט גבוליים כפי שיש אצלי הם הכרח. תודה .

שלום רון ההחלטה האם לטפל בתרופות להורדת כולסטרול נקבעת לא רק לפי ערכי הכולסטרול אלא גם בהתחשב ברקע הרפואי של כל פציינט. מכיון שלא פרטת הרקע שלך אינני יכולה לענות לשאלתך. ממליצה להתיעץ עם רופא המשפחה. ד"ר וולפוביץ

29/04/2014 | 11:40 | מאת: רון

תודה על התגובה המהירה, אין ברקע כל מחלה שהיא לרבות לחץ דם, כלי דם, לב, או בכלל כל מחלה שהיא. מחלה יחידה ברקע היא נוירופיברמטיזיס. אציין גם את גילי. מתקרב ל 50. הרופה ממליץ על המשך טיפול, אך אני כאמור ובמיוחד לאור כך שהערכים דיי גבולים, לא שש לקחת כדור על בסיס יום יומי. מקווה שלאור הנתונים הנוספים, תתאפשר חוות דעת.

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול