הפסקת או צמצום נטילת תרופות

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

02/04/2014 | 22:11 | מאת: שוקי

אני בן 64. לפני כמה שנים נמצא שאני סובל מיתר לחץ דם וכולסטרול גבוה ומאז אני נוטל תרופות לטיפול בשתי הבעיות. במקביל לטיפול התרופתי שיניתי את הרגלי התזונה ואני אוכל פחות מאכלים הנחשבים מזיקים, עושה יותר פעילות גופנית, ונפטרתי מעודף משקל לא גדול שהיה לי. האם אפשר וכדאי לנסות לצמצם בהדרגה את כמות התרופות כדי להיווכח אם אני עדיין זקוק להן?

שלום שוקי בלי לדעת את הערכים של ערכי השומנים לסוגיהם לא ניתן לענות על שאלתך. באופן כללי הנטיה לרמות השומנים (הכולסטרול הוא רק אחד מהם) היא מולדת ומתגברת עם הגיל. ד"ר וולפוביץ

03/04/2014 | 17:00 | מאת: שוקי

כולסטרול - לפני תחילת הטיפול ושינוי אורח החיים: 300, כיום 140 LDL - בתחילת הדרך: 210, כיום 70 HDL - כל הזמן נשאר קבוע בסביבות 50 טריגליצרידים - בתחילת הדרך: 330, כיום: 100 התהליך נמשך כעשר שנים. הערה: (כל המספרים מעוגלים)

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול