תוצאות בדיקת AFP

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

09/02/2014 | 18:08 | מאת: לאה

אני בת 71 וסובלת שנים רבות מעודף כולסטרול. בעבר טופלתי בסימוביל ודומיו, אך לאור העובדה שרמת הכולסטרול עדיין היתה גבוהה מדי ואובחנה הפרה בתיפקודי הכבד, עברתי לפני כשנתיים לטיפול ב-"קרסטור". ואכן מיד עם התחלת הטיפול חלה ירידה משמעותית ברמת הכולסטרול והיא עכשי בגדר הנורמה. אך עדיין נשארה מיד הפרעה קלה בתיפקודי הכבד וגם "כבד שומני" שלא נחשבה כמדאיגה במיוחד לדעת הרופאה. בבדיקה האחרונה לפני ימים ספורים התקבלה תוצאת בדיקת AFP של 26.62. בהערות למטה נכתב: ב-95% מהבריאים פחות מ-7 - אינו שולל/מאמת ממאירות - למעקב - השווה לערך קודם. האם יתכן שהיתה טעות במעבדה בהקלדת תוצאת הבדיקה שנראית מוגזמת לחלוטין? או שיש מקום לדאגה? עוד לא הצלחתי ליצור קשר עם הרופאה, אך אני מאד מודאגת... !!! תודה, לאה טל. 054-5606611

שלום לאה שאלתך איננה בתחום פורום זה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול