יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

07/10/2013 | 10:51 | מאת: איציק

שלום רב, כפי שניתן להיווכח מן התוצאות המצורפות בהמשך, נמצאו אצלי בבדיקה האחרונה ערכים גבוהים מהרצוי. בעייתי היא ששני רופאים הציצו בתוצאות ומסקנותיהן שונות. הם חלוקים בשני נושאים: 1. על פי רופא א' התוצאות חמורות למדי ועלי ליטול סימבקסון באופן מיידי, בעוד על פי רופא ב' התוצאות אינן מצדיקות טיפול מיוחד וניתן להסתפק במעקב עד להודעה חדשה. 2. רופא א' טוען שיש לערוך שינוי כולל בתזונתי ושלתזונה יכול להיות משקל מכובד בשינוי התוצאות. מנגד, לדברי רופא ב' השפעת התזונה מינורית ביותר. אני בן 36, בריא בסה"כ (משקל טיפה עודף) אך מעשן כקופסה ושליש ליום. אשמח אם ניתן לעשות מעט סדר בדברים. להלן תוצאות הבדיקה: Cholesterol - 290 Triglycerides - 253 HDL-Cholesterol - 34.2 Non-HDL Cholesterol - 256 LDL-Cholesterol - 205.2 תודה.

שלום איציק קודם כל יש לך הפרעה משולבת של שומנים: הטריגליצרידים מעט גבוהים (הערך העליון נמותר 150), כולסטרול HDL (ה"טוב") הוא נמוך (צריך להיות מעל 40) והכולסטרול ה"רע" (LDL) אמור להיות בין 100-130 . הטפול בכל הנ"ל אמור להיות משולב. קודם כל יש להתחיל טפול לא תרופתי (דיאטה ע"י דיאטנית מוסמכת ופעילות גופנית רוטינית) למשך כ 3 חדשים ע"מ לבדוק השפעתו עליך אינדיבידואלית. קיים סכוי סביר שהנ"ל יתקן הטריגליצרידים אבל לא יספק בתקון LDL. ע"פ תוצאות הבדיקות אחרי 3 חדשים ניתן יהיה לקבוע אם יש צורך גם בטפול תרופתי. בכל מקרה כדאי מאד שתפסיק לעשן מיידית! ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול