כולסטרול גבוהה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

15/09/2013 | 21:51 | מאת: מאור

שלום, אני בן 29. אשמח לקבל את חוות דעתך. היום קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם שלי: כולסטרול- 239.7 LDL-180 HDL-34 NON-HDL-CHOLESTEROL- 205 TRIGLYCERIDRS-127 בבדיקות שביצעתי לפני כשנתיים הכולסטרול היה על 197, LDL- 145, HDL- 32. נכון להיום אני לא שומר על תזונה נכונה ובריאה, לא עושה ספורט ומעשן 15 סיגריות ביום. לאימי ולסבי יש בעיית לחץ דם. אודה לחוות דעתך איך אוכל להוריד את הכולסטרול לערכים נורמליים במהרה ללא לקיחת כדורים. תודה.

שלום מאור הטפול בשומנים גבוהים (כולסטרול הוא אחד מהם) כולל טפול לא תרופתי (דיאטה ע"י דיאטנית מוסמכת ופעילות גופנית רוטינית) וטפול תרופתי. עבור כל פציינט אנו מחליטים על המטרה (כלומר לאיזו רמת כולסטרול עלינו להגיע) לפי הרקע שלו(גיל מחלות רקע ספור משפחתי עשון ועוד). בד"כ אם רמות השומנים לא מאד גבוהות מנסים קודם טפול לא תרופתי ואח"כ מוסיפים טפול תרופתי אם צריך. מכיון שלא פרטת הרקע שלך אינני יכולה להתיחס לשאלותיך. ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה שלך ולהוועץ בו. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול