הנטקה 41/23 חיפה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

14/06/2013 | 16:55 | מאת: לוי רודיקה

אני בת 71 .לפני 7 שנים עקב אלת דם היה קריסת מערכות (גם כבד) אחרי המחלה רמת הטריגליצרידים בדם היתה גבוה אבל אחר כך ירדה. היום יש לי רמה של טריגליצרידים בדם 300 וכולסטרול 250. רופא שלי לא ממליצה לקחת תרופות אבל קשה להוריד את הרמה של הטריגליצרידים. ניסיתי אומגה3 אבל בגלל שהיתה כריתת של כיס מרה לא סבלתי טוב את המוצר. מה ניתן לעשות? תודה רודיקה

שלום רודיקה לא מסרת מספיק נתונים על מצב בריאותך : מחלות רקע, תרופות , פרוט רמות כולסטרול LDL HDL וכו, כך שאינני יכולה להתיחס ספציפית לשאלתך. באופן כללי הטפול ברמות גבוהות של שומנים כולל טפול לא תרופתי (דיאטה ע"י דיאטנית מוסמכת וכן פעילות גופנית רוטינית) וכן טפול תרופתי. ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה ע"מ להחליט מה הטפול המועדף עבורך. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול