כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

26/05/2013 | 12:56 | מאת: ענת

שלום רב, בת 35, מניקה, אב נפטר בגיל 66 מטרומבוזיס, סבתא מאותו צד נפטרה משבץ בערך בגיל 80. ללא בעיות יתר לחץ דם, ללא סוכרת, ללא מחלות ידועות.לא נוטלת שום תרופות ולא מעשנת. מבדיקות שנערכו לאחרונה: כולסטרול-235 מ"ג טריגליצרידים-78 מ"ג HDL-45 LDL-175 האם יש סיכוי להורדה משמעותית של המדדים ללא טיפול תרופתי? או לשקול נטילת טיפול? תודה רבה!

שלום ענת הטפול המומלץ ברמות גבוהות של שומנים הוא שלוב של טפול לא תרופתי (דיאטה בהנחית דיאטנית מוסמכת+פעילות גופנית רוטינית) וטפול תרופתי. בהחלט מומלץ לנסות קודם כל במשך 3 חדשים דיאטה ורק אח"כ לבדוק כמה ירדו הרמות של השומנים ולהחליט אז אם יש צורך להוסיף טפול תרופתי. כמובן כל הנ"ל בתאום עם רופא המשפחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול