טיפול בלחץ דם, מה עוד ניתן לעשות

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

22/04/2013 | 20:09 | מאת: דביר

ד"ר שלום רב אני בן 46 בריא בדרך כלל, לא שותה אלכוהול, לא משתמש בסמים, מעשן 2 סיגריות ביום, מרבה לבצע הליכות, 178 גובה ומשקל 86 ק"ג . - היום בקרתי אצל רופא המשפחה בשל הופעת כאבי ראש חזקים בחודש האחרון. בבדיקה של האחות (10 דקות לפני בדיקת רופא) נמדד ל"ד 172/109 דופק57 p בחדר הרופא נמדד שוב הל"ד והפעם 160/110 . והרופא החליט שיש לטפל תרופתית ביל"ד. וקיבלתי, 25mg disothiazide ו- 10mg enalapril פעם ביום בכל בוקר . - ד"ר, יצאתי מחדר הרופא מבוהל,נראה לי שהרופא מיהר במסקנותיו-ואני מבקש לשאול : *האם הטיפול תרופתי שניתן לי, היינו האפשרות היחידה שיש לי בשלב זה כדי להוריד את הל"ד או שיש אפשרות אחרת ? * מה היתרון בשילוב שתי התרופות יחד שקיבלתי ושאני צריך ליטול (למה תרופה אחת 10מ"ג והשנייה 25מ"ג) ? * האם אפשר ליטול כדור אחד (ממה שהרופא נתן או אחר) בתור התחלה ולא ישר ומיד לקחת את שתי התרופות יחד ? *יש חשיבות איזה כדור בולעים ראשון ומה פרק הזמן בין אחד לשני או שזה לא משנה ? * על מה חשוב לשמור ולהקפיד מרגע נטילת התרופות בטווח הקצר והארוך? *במידה ואני נרשם למכון כושר, עובר דרך הדיאטנית, שומר בקפדנות על ההנחיות. אני יכול שלא להתחיל וליטול את התרופות שקיבלתי ? *באיזה שלב ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי(זה לא יהיה לכל החיים ? > ד"ר. כל מידע והכוונה יסייע בתודה מראש על התייחסותך בכבוד רב

שלום דביר שאלותיך אינן בתחום פורום זה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול