נטילת "סטטור" להורדת שומנים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

24/11/2012 | 15:45 | מאת: דורית

שלום, אימי כבת 85 ויש לה כולסטרול וסוכר. נוטלת כדור לסוכר 1.5 גלוקמין וחצי כדור קרידולק לפעימות לב. לעניין הכולסטרול - לפני שהחלה ליטול כדור "סטטור 10 מ"ג (ב- 3 החודשים האחרונים) , הכולסטרול היה יחסית גבוה , עם נטילת הסטטור יש שינוי דרמטי בפרופיל השומנים. להלן הבדיקות:: לפני נטילת הססטור לאחר נטילת הסטטור כולסטרול כללי - 261 166 טריגליציטים - 138 124 כולסטרול רע - 186 99 כלסטרול טוב - 48 43 נונ-כולסטרול 214 124 למרות הסטטור עדיין קיימים כאבי שרירים. חשבתי שלאור התוצאות הטובות , יהיה ניתן להוריד מ- 10 מ"ג ל- 5 מ"ג, אך נאמר לי שאין סטטור 5 מ"ג והומלץ להישאר עם 10 מ"ג , אך ליטול כדור יום כן יום לא וכעבור 3 חודשים לבדוק את השומנים. האם בנטילה של יום כן ויום לא - אין פגיעה באפקטיביות של הטיפול ? האם אכן זה שווה כמו ליטול 5 מ"ג כל יום ? אודה מאוד להמלצתך בטרם אתחיל בטיפול כזה . תודה

25/11/2012 | 15:33 | מאת: ירון

היי דורית, לידע כללי, יש סטטור במינון 5 מ"ג ואני לוקח אותו.

שלום דורית ערכי השומנים של אמך מאוזנים כרגע. אבל אם אכן הסטטור גורם לה לכאבי שרירים ניתן לתת סטטור 5 מ"ג. אפשרות זו עדיפה על מתן יום כן יום לא, אבל אם אין אפשרות ניתן לבחור באופציה זו. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול