כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

15/07/2012 | 13:49 | מאת: דולב

היי אני בת 23 עשיתי בדיקת דם לפני כמה ימים להלן התוצאות: כולסטרול 207.4 HDL- 67 LDL- 117.4 לפי הבדיקה הכולסטרול הנורמה היא עד 200 מה שאומר שהתוצאה שלי לא טובה. התזונה שלי כמעט ולא כוללת מאכלים עתירי כולסטרול אבל הבנתי שזה גנטי וגם המשפחה שלי סובלת מכולסטרול גבוה ללא קשר לתזונה. אני אציין כי אני לוקחת גלולות קבוע בשנתיים האחרונות וגם מעשנת. מה אני יכולה לעשות כדי להוריד את הכולסטרול (האם הסיגריות והגלולות מגדילות אותו משמעותית?) אני גם לא מבינה למה הכולסטרול הכללי שלי יצא כל כך גבוה כי שחילקו אותו לכולסטרול טוב ורע שניהם היו עדיין בטווח של הנורמלי. תודה

שלום דולב ערכי השומנים ס"ה תקינים כרגע ומומלץ מעקב בלבד. עשון היא מחלה קשה ורצוי להפסיק כמה שיותר מוקדם. גלולות עלולות להעלות רמת שומנים במעט. ד"ר וולפוביץ

15/07/2012 | 16:04 | מאת: דולב

האם ספורט באמת יכול להוריד את הכולסטרול שלי? ולגבי התזונה שלי אני לא יודעת מה להוריד כי אני בסך הכל לא אוכלת כמעט בשר וביצים למעשה אני לא אוכלת בכלל מאכלים שיש בהם כולסטרול גבוה אז מה אני אמורה לעשות? ושאלה אחרונה במידה ואני מנסה לשנות את התזונה שלי וגם עושה ספורט זה בסדר שאמשיך עם הגלולות? תודה

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול