כולסטרול רע גבוה וטוב נמוך

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

08/02/2012 | 07:42 | מאת: אורי

שלום דוקטור. בדיקות המעבדה שלי מראות כבר פעמיים רצוף בטווח של חצי שנה את התוצאות הבאות (אלו התוצאות של לפני 3 ימים) : CHOLESTEROL 217, CHOLESTEROL- HDL 40, CHOLESTEROL-LDL calc 160.4, NON-HDL_CHOLESTEROL 176, TRIGLYCERIDES 80 איני שמן, אני בן 38. כיצד היית ממליצה לשפר את הערכים? האם ניתן להימנע בשלב זה מטיפול תרופתי? תודה מראש על המענה.

שלום אורי לא פרטת נתוניך הרפואיים ולכן אינני יכולה לתת תשובה מדויקת, אבל אם אתה בריא ואינך מעשן ואין לך ספור משפחתי של מחלת לב מוקדמת, הרי שבשלב זה ניתן לנסות טפול לא תרופתי (דיאטה ע"י דיאטנית מוסמכת ופעילות גופנית רוטינית) ואחרי כשלשה חדשים לבדוק שוב בכמה השתפרו הערכים וע"פ התוצאות להחליט על ההמשך. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול