חביתה וסלט- סכנה לליסטריה וסלמונלה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/07/2012 | 09:59 | מאת: טל

שלום, אכלתי אתמול במסעדה חביתה עם פטריות ובצל ופתאום ראיתי (אחרי שכבר אכלתי את הרוב) שהיו אזורים במרכז החביתה שהיו "רוטטים", לא מבושלים לגמרי. הפסקתי כמובן לאכול אך אני חוששת מהדבקה בסלמונלה או ליסטריה. מתי מופיעים סימני המחלות, מהם, והאם - אם לא מופיעים סימנים- צריך ללכת לרופא מחשש שהעובר נדבק, ואצלי אין סימנים? בנוסף- היה גם סלט ירקות, והבנתי שגם מירקות לא שטופים היטב אפשר להידבק? האם נכון, ומה סיכוי ההדבקה במקרה כזה? תודה, טל

לקריאה נוספת והעמקה
17/07/2012 | 10:00 | מאת: טל

אני בהריון... שבוע 34

שלום טל, אם חו"ח נדבקת אתמול בסלמונלה ו/או בליסטריה (ולהערכתי הסיכוי לכך א י נ נ ו גדול)- סביר שהתסמינים (שלשולים, חום וכד') יופיעו בתוך מספר ימים. הרבה בריאות אפי

17/07/2012 | 11:15 | מאת: טל

תודה רבה על התשובה המהירה. האם חו"ח יתכן כי לא יופיעו אצלי סימנים והעובר כן ידבק? תודה!

מנהל פורום מחלות זיהומיות