ילד בן שנה וחצי מכחיל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

31/08/2003 | 14:12 | מאת: מיכל

יש לי ילד בן שנה וחצי בריא ומאד עירני. בחודש האחרון, תוך כדי בכי (כעס, לא כאב) קרה כבר פעמיים שהילד מכחיל באזור השפתיים וכפות הידים, ועושה רושם שהוא מאבד את הנשימה, מובן שמיד הרמתי אותו, הילד חוזר לנשום ומתנהג מאד שקט - כאילו שהוא עומד להרדם. כל התופעה כולה לוקחת כדקה עד דקה וחצי. די ברור לי שהעניין אינו בשליטת הילד - הוא אינו עוצר את נשימתו בכוונה. לאיזה רופא עלי לקחת את הילד ואילו סוגי בדיקות כדאי לבצע לדעתכם?

31/08/2003 | 14:42 | מאת: ד"ר מיקי שטיין

הפסקת נשימה והכחלה בעת בכי הינה תופעה ידועה - מפחידה את ההורים ואינה מסוכנת לילדים. על מנת לשלול בעיה בריאותית ברקע עכדאי להבדק אצל רופא הילדים המטפל. הוא גם ישמח ליעץ לכם על הטיפול (שהינו בעיקר הסבר והדרכה)

01/09/2003 | 03:20 | מאת: מיכל

תודה, איפה אפשר למצוא חומר על התופעה?

מנהל פורום רפואת ילדים