אינהלציות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

11/01/2002 | 21:30 | מאת: נירית

היינו היום אצל רופאת ילדים (מחליפה) שגילתה אטימות וחוסר רצון לשתף אותנו בפרטים על המצב הבריאותי של בננו ועל כן למרות ששאלתי נותרתי ללא תשובות. התלונות היו שיעולים קשים, נזלת קשה, חום גבוה מאוד לפני יומיים. הגרון אדום, נוזלים באוזניים ללא דלקת (?) וחירחורים שנשמעו בסטטוסקופ. הטיפול המומלץ חומר מסוים בסירופ או אותו חומר באינהלציה (לא זוכרת את שמו). בחרנו באינהלציה וקיבלנו תמיסת טרבולין. שאלותי: 1. מה זאת התמיסה הזאת? האם יש תופעות לואי? האם השימוש בה מוגבל? 2. האם סביר להניח שבני סובל ממחלה של הסימפונות? מהי? האם הוא בסכנה לדלקת ריאות? 3. בני נקלט בבית תינוקות לפני כחודש וחצי. מאז, כל שבוע ללא יוצא מן הכלל פקדה אותנו מחלת חום (כל פעם מעל 40 מעלות). מה מומלץ לעשות במצב חולי שנמשך כל כך הרבה זמן? האם יש איזו סכנה במתן אקמולי לאורך חודש וחצי? סליחה על האריכות ותודה מראש על תשובתך.

11/01/2002 | 21:56 | מאת: נירית

.

12/01/2002 | 00:30 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

נראה שבנך סובל ממחלה בדרכי הנשימההמתבטאת בין השאר בתסמינים ריאתיים. נוטים לעיתים לקרוא לתופעות הללו "ברונכיטיס" והטיפול, במידה ויש ממצאים מתאימים לכך, הם ע"י תרופות בהם מטפלים בכל התקף אסטמתי. למעשה, מדובר בדלקת של הסמפונות או של דרכי הנשימה העליונות בד"כ על רקע זיהום וויראלי. אין מדובר ב"דלקת ריאות" חיידקית ממשית על אף שבהחלט לא תמיד ניתן להבדיל, ומחלה אחת יכולה לגרום לשניה. הטיפול שניתן לך הוא ע"י מרחיבי דרכי הנשימה. הטיפול יהיה למספר ימים. החמרים הללו הם על בסיס אדרנלין והתופעות בשימוש יתר ( בד"כ לא במינונים המקובלים) הם תופעות "אדרנליניות" - דופק מהיר ועירנות/אי שקט. אינך מתארת מצב חולי הנמשך הרבה זמן אלא מחלות חוזרות על רקע כניסה למעון/בית תינוקות. אין בעיה לתת אקמול מדי פעם, כל שבוע, אך ברור שלא כל יום במשך חודש וחצי. ההמלצה שלי היא על הקפדה על כללי היגיינה, שטיפת בקבוקים ומוצצים, והקפדה שבבית התינוקות שומרות המטפלות על כללים דומים, כולל הכנסת ילדים חולים למעון.

מנהל פורום רפואת ילדים