שיינה של תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

08/01/2002 | 09:10 | מאת: מממ2

שלום לך, תינוקי בן 7 חודשים לפני זמן מה כתבתי לכם לגבי השינה שלו שהוא מתעורר כמעט כל שעה וחצי בלילה ורוצה לעבור למיטה שלנו. נכון להיום כל מה שלו ניסינו לא עזר . התינוק ממשיך לבכות בלילה ורוצה שניקח אותו, בנוסף בימים האחרונים התינוק בוכה ורוצה שניקח אותו על הידיים ונטייל איתו בחדר ורק כך הוא מסכים להירדם , אני והאב מאוד מתוסכלים אנחנו אנשים עובדים וזה מאוד קשה. מה עליי לעשות . במידה ואני לא לוקחת את התינוק ליידים הוא מתחיל לקבל היסטריה של בכי ולאחר מכן משתעל וכמעט נחנק. האם יש סיכון כלשהו בבכי האם יכול לקרות משהו ? התינוק אוכל טוב במשך היום ועולה במשקל, האם את מציעה לי לקנות דייסה ולתת לו בערב לפני השינה האם זה יכול לעזור? ואיזה דיסה כדאי לקנות האם יש מספר סוגים? אודה לתשובתכם המהירה!!! האם יכול להיות שמשהו מציק לו , בכל אופן לי לא ניראה כך, התינוק ממזר , אפילו שהאבא קם לקחת אותו הוא מסתכל עליו ומתחיל לבכות ומחפש בחדר את אמא . יש לצין שאנחנו גרים בדירת חדר והתינוק ישן לידנו .

08/01/2002 | 19:54 | מאת: ד"ר הדר ירדני

כותבת יקרה, אם הילד בריא כפי שאת מתארת, אין ספק שמדובר בדפוס התנהגות שיש לשנותו. יתכן מאד שהשינה אתכם בחדר תורמת לתופעה. לא הייתי מוציאה את הילד מהמיטה. כשהוא מתעורר ומתחיל לבכות, לגשת, לומר מילה, ללטף, לתת מוצץ, ולעזוב. אתם ישנים לידו ואם תהיה לו איזה שהיא בעיה אז אתם שם לראות. זה רעיון טוב לשלוח את האב, אל מיטתו מדי פעם, זה לפעמים עוזר בפתרון הבעיה. בעקרון, רק מאמץ של שניכם, לא להוציאו, ולהתעלם מהבכי, תביא להטבה. אמנם יהיו כמה ימים קשים, אך זה משתלם. בברכה,

08/01/2002 | 20:08 | מאת: ד"ר הדר ירדני

שכחתי מקודם, כמובן שניתן לנסות ולתת דייסה לפני השינה. בגיל זה כל דייסה טובה ומתאימה. בברכה,

08/01/2002 | 22:51 | מאת: שירי

שלום מממ2, כאשר קראתי את הודעתך, פשוט נדהמתי לראות שיש לנו בדיוק אותה בעיה. נראה כי אני זו שבעצם כתבתי את מכתבכם.... בכל מקרה - התינוק שלנו ממש לא רוצה לישון במיטה שלו, אלא רק איתנו - ונקרע לי הלב כאשר הוא בוכה במיטה שלו - אז אני מביאה אותו למיטה שלנו. וגם אז הוא ערני לגמריי. הכל אצלו בסדר, הוא עולה במשקל , הוא משחק וכד,- נראה לי שהוא פשוט אוהב להיות ער. אני לא מאמינה שיש לתת לו לבכות. התחלתי לתת לו דייסת שיבולת שועל וגם דגנים מעורבים לפני ה"שינה", אך זה לא ממש עוזר. גם אני חסרת אונים. גם אנחנו עובדים - וזה פשוט משגע אותנו. אם תשמעו על איזה פתרון - אנא ציינו הודעה עבורי, ואם אני אשמע - אז אכתוב לכם גם. בהצלחה,שירי

09/01/2002 | 18:10 | מאת: ד"ר הדר ירדני

שירי יקרה, הזהרו מאד משינה משותפת עם התינוק במיטה. ראשית - ישנם ילדים שנופלים מהמיטה ונחבלים. במקרים יותר קשים, נחנקים או נפגעים מכך שההורים מתהפכים עליהם, מתוך שינה, הם נבלעים מתחת לשמיכה, כרים וכ"ו. אנא הזהרו. בברכה,

09/01/2002 | 21:10 | מאת: נעמי

היי, קראתי את הודעתך ןמאד הזדהיתי. בתי בת שנה ומהרגע שהיא נולדה היא עשתה "בעיות"בענייני שינה, ממש כמו שתיארת. והמצב החריף כשחזרתי לעבודה. ממש השבוע קראתי ספר חדש שתורגם מאנגלית "הורים גם בלילה" של ד"ר סירס, שמסביר כיצד פועל מנגנון השינה של התינוק ןלמה בעצם תינוקות בגיל זה בד"כ לא ישנים לילה שלם. הספר לא פותר בעיות שינה ולא מציע דרכים איך ללמד ילד לישון לילה שלם אלא מציע כיצד להתמודד טוב יותר עם מצב נתון בלי לתת לתינוקות לבכות. (שיטה שמנסיוני לא פועלת ורק מחמירה את המצב. - לדעתי כדאי מאד לקרוא. מקווה שעזרתי.

מנהל פורום רפואת ילדים