עצירות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

06/01/2002 | 05:06 | מאת: מירבי

בתי סובלת מעצירות, ניסיתי לתת לה מעט מיץ שזיפים אבל היא לא אוהבת. האם אפשר להוסיף את מיץ השזיפים לחלב אם שאוב ואז לתת לה? תודה

06/01/2002 | 17:21 | מאת: ד"ר הדר ירדני

מירבי יקרה, ראשית לא ציינת בת כמה הילדה ואולי מיץ שזיפים מעט מוקדם לה. בעקרון אין בעיה לערבב, זה רק נשמע לי מאד לא מעורר תאבון. נסי אולי לתת תה קמומיל, או מרווה. חשוב גם לתאר על איזה עצירות את מדברת. תינוקות יונקים יכולים לתת יציאה גם פעם בכמה ימים וזה תקין, בתנאי שהם חשים בטוב, אוכלים היטב, לא מקיאים ואינם מראים כל מצוקה. חשוב גם אם מדובר בעצירות מלידה, או רק כעת במשהו חדש וחד פעמי. בברכה,

08/01/2002 | 14:40 | מאת: מירבי

אם זה בסדר שאין לה יציאות כמה ימים אז זה מאוד מעודד. אחרי כמה ימים ללא יציאה כדי להתחיל לתת לה מיץ שזיפים או תה? ואם אפשר אז עוד שאלה - האם מותר כבר לתת לה סוכר ענבים בתה? האם זה יכול להזיק לשיניים או חניכיים? מדובר בתינוקת בת חודש.

מנהל פורום רפואת ילדים