זחילה וישיבה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

02/01/2002 | 22:16 | מאת: יעל

שלום. בני הבכור בן 8 חודשים וחצי. הוא מתהפך בשני הכיוונים, מסתובב סביב עצמו ולפני פחות משבועיים התחיל בזחילה אחורנית. נראה לי שזרועותיו מפותחות היטב אבל על רגליו הוא לא מצליח להרים את עצמו. האם מצב זה תקין? בסך-הכל הוא בועט והרגליים נראות בסדר אלא שעל ידיו הוא מצליח להישען ועל רגליו טרם. האם עלינו לעשות לו בדיקות נוירולוגיות? בני במשקל 9.850 ק"ג ואורכו 74.5 ס"מ, נכון לבדיקה האחרונה בטיפת-חלב. אודה לתשובתכם - יעל (באר-שבע)

03/01/2002 | 22:05 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

על פניו לא נשמע שיש איחור משמעותי בהתפתחות והוא עדיין בגדר הנורמה לגילו. כדאי בכ"ז להיבדק ע"י הרופא (נוירולוג אינו הכרחי לעניין זה) כדי לראות האם מתח שרירי הרגליים תקין.

מנהל פורום רפואת ילדים