לא רוצה לקחת תרופות......

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

02/01/2002 | 14:13 | מאת: אורלי

בני בן השנה ו-8 חודשים מסרב ליטול תרופות בעת הצורך ואפילו את האקמולי. ניסיתי בכל דרך אפשרית, אבל ב-99% מהמקרים אני נתקלת בסירוב עקשני מצידו. הייתי רוצה לקבל עצות איך לגרום לו לקחת את התרופה בלי בכי, תסכול והתנגדות מצידו וללא כפייה ו"אינוס" מצידי (מה שמאוד מקשה עליי). תודה, אורלי.

02/01/2002 | 17:03 | מאת: ד"ר הדר ירדני

אורלי יקרה, ראשית בנך בגיל שאפשר להסביר לו שהדבר חשוב. לא בזמן שכבר יש ריב, בכי וכעס, אלא ברוגע ובזמן אחר. כמו שמסבירים לו לא לפתוח ארון, לגעת בחשמל, לרוץ לכביש וכדומה. את יכולה לשים לו את התרופה במזרק או בכפית ולתת לו לקחת לבד, בעצמו תוך מתן חיזוקים חיוביים. להראות לו שגם אתם לוקחים תרופה כשרע לכם. למהול את התרופה במיץ, או דבר אחר, על מנת שהטעם יהיה טוב יותר וכ"ו. בעקרון - חשוב להסביר לו בדרך הכי נעימה וטובה שיש שלקיחת תרופה הוא דבר שעושים אותו כשצריך, ללא ויכוח, כמו רחיצת ידיים. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים