מתן שתן בתדירות גבוהה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

30/12/2001 | 12:20 | מאת: דגנית

שלום רב ברצוני לשאול לגבי בני הקטן הוא בן 3 גמול מחיתולים ועושה המון פיפי במשך היום ולפעמים גם במשך הלילה . היום בבוקר למשל מהשעה 9 בבוקר עד 12 הוא עשה 5 פעמים פיפי אין לא דלקת הוא לא מקורר יש ימים שהוא עושה פחות פיפי בגלל התדירות הגבוהה שהוא עושה פיפי הרבה פעמים קצת בורח לו בתחתונים (הוא גמול מחיתולים מגיל שנתיים) יש לילות שהוא קם 3-4 פעמים לשרותים ישלילות שהוא עושה במיטה לפעמים זה מגיע גם ל5 פעמים בלילה ולפעמים הוא לא קם ביכלל .הרופה אמר שאין מה לדאוג אך בכל זאת אני קצת מודאגת כי שני ילדיי הבכורים לאעושים פיפי בתדירות כזו האם יש מקום לדאגה? תודה דגנית

31/12/2001 | 19:24 | מאת: ד"ר הדר ירדני

דגנית יקרה, אכן את מתארת תדירות גבוהה של הטלת שתן. יתכן שבנך מתאפק, כלומר כל פעם עושה מעט שתן "ושומר" ולכן הולך הרבה פעמים. יתכן שישנה בעייה שגורמת להטלת שתן רבה. דבר ראשון שיש לבדוק זה סוכר, בדם ובשתן. לעיתים הטלת שתן מרובה יכולה להעיד על סכרת. דבר שני - יש בכל זאת לבצע בדיקת שתן לכללית ולתרבית גם אם אין סימנים לדלקת, בדיקות דם לתפקודי כליות ולאוסמולריות של הדם במקביל לאוסמולריות של השתן (מראה על יכולת לרכז שתן). באם לא ימצא גורם, כדאי לבצע איסוף שתן, מעט לא נוח בילד, על מנת לראות את כמות השתן היומית, כי אולי הכמות הכללית תקינה והכמות בכל הטלה מעטה. בהחלט, הייתי חוזרת לבדיקה. בברכה,

31/12/2001 | 19:24 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

ראי מספר שורות למטה תשובה ל"דגן"

01/01/2002 | 15:52 | מאת: דגן

הכן כן איתכם הסליחה בפעם הראשונה שלחתי את השאלה לפורום כללי כי לא ידעתי לאן לשייך זאת ואז ראיתי שיש רופאת ילדים וחשבתי שאולי כדאי לשאול אותה תודה תודה וסליחה......

מנהל פורום רפואת ילדים