שקדים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

30/12/2001 | 15:51 | מאת: אילנית

שלום יש לי ילד בן 3 ועשרה חודשים, לאחרונה סבל מדלקת גרון (חד פעמי). כעבור שבועיים התחיל עם בעיית ריח לא נעים מהפה, רופא ילדים לקח משטח גרון ונתגלה חיידק. לדעת הרופא בני סובל משקדים מוגדלים וכנראה גם משקד שלישי, בימים אלו הוא צריך לעשות צילום. השאלה שלי היא: האם יש צורך בניתוח במקרה וזה נכון??? אם יש דרך אחרת להתמודדות עם הבעיה ללא ניתוח??

30/12/2001 | 21:41 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

לעיתים בשקדים מוגדלים ומציאות אדנואידים ("פוליפים"=שקד שלישי) עם סבל משנית לכך כגון דלקות חוזרות , נחירות, דלקות אזניים חוזרות וירידה בשמיעה - הרי שיש מקום לשקול ניתוח. ע"פ תיאורך לא מדובר במקרה כזה אלא פשוט בילד עם שקדים גדולים, כמו כל הילדים החולים במחלות שונות בגיל הצעיר.

מנהל פורום רפואת ילדים