מתן שתן מוגבר

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

30/12/2001 | 12:35 | מאת: דגן

שלום רב ברצוני לשאול שאלה לגבי בני בן ה-3 הוא עושה הרבה פיפי במשך היום וגם במשך הלילה אין לו כאבים בזמן מתן השתן לדוגמה היום למשל הוא עשה מהשעה 9 בבוקר עד 12.30 6 פעמים פיפי היום הוא עושה ממש בתדירות גבוהה כימעת כל חצי שעה שלושת רבעי השעה גם בלילה הוא קם לעשות 3-4 פעמים לפעמים הןא עושה במיטה 3-4 פעמים כללית הוא ילד בריא הוא גמול מחיטולים מגיל שנתיים גם בלילה למעט הכמה פעמים שבורח לו יש לילות שהוא לא קם לעשות פיפי יש גם ימים שהוא לא עושה בתדירות כזו גבוהה זה משתנה האם יש מקום לדאגה?האם צריך לעשות בדיקות סכרת? תודה אמא של...

30/12/2001 | 21:58 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

לא ציינת על איזו תקופה מדובר. כמות כזו של השתנה דורשת בדיקת שתן למציאת סימנים לכך. שתן יכול להיות בכמויות כאלו עקב מציאות סוכר בשתן (סכרת), עקב חוסר יכולת לרכז את השתן (בעיות הורמונליות וכלייתיות שונות) או עקב שתיה מרובה (הסיבה השכיחה ביותר). לא ציינת האם מעבר לכך הוא בריא, כמה שותה, האם ירד במשקל לאחרונה, האם ישנו רעב לא מוסבר. בכל מקרה, לפנות לרופא לביצוע בדיקת שתן בהקדם.

מנהל פורום רפואת ילדים