גמילה ממוצץ בגיל 3

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

27/12/2001 | 23:46 | מאת: אורית

לד'ר ירדני, שלום רב בני בן 3 ומאז לידתו נהנה מאוד ממציצת מוצץ (בתחילה נרגע בדרך זו מקוליק תופעה ממנה סבל עד גיל שמונה חודשים, ובהמשך - מתוך הרגל..). בשנה האחרונה אנו מגבילים את השימוש במוצץ לשעות השינה בלבד (שנת צהריים של כשעה וחצי ושנת לילה של כעשר שעות). בננו דורש את המוצץ גם מעבר לשעות אלה אך אנו משתדלים שלא להכנע לדרישתו זו. לאחר ביקור אצל רופא שיניים שהתריע בפנינו כי המוצץ משפיע על התפתחות מבנה החניכיים והשיניים של הילד וכי יש סכנה כי בעתיד ייאלץ עקב כך להיות מטופל ליישור שיניו, החלטנו לגמול אותו מהשימוש במוצץ. הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן לגמול עם מינימום טראומות ובצורה הכי טובה (לי אישית זכורה הגמילה מהמוצצים שלי כטראומתית מאוד - הגמילה נעשתה אצלי בגיל חמש). בתודה מראש על הייעוץ אירית

28/12/2001 | 13:43 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

גמילה ממוצץ כמוה כגמילה מכל דבר. אסור לבצע גמילה כלשהי בילדים אלו ע"י "עונשים" או חוויות שליליות, אלא ע"י עידוד ומתן חיזוקים חיוביים בלבד. לא כועסים אם הילד רוצה מוצץ אך ניתן להסביר לו שעכשיו לא ואח"כ כן. כדאי לנסות להגדיר לילד גבולות ברורים לגבי השימוש במוצץ (רק בלילה כפי שאתם עושים) וגמילה בהמשך גם מהלילה. כדאי לנצל אירוע מיוחד כגון יום הולדת או כניסה לגן וכו' כדי לחגוג ביחד את "יום הגמילה ממוצץ" ומתן פרסים. ואכן, לא להמתין לגיל 5.

מנהל פורום רפואת ילדים