כאבי גדילה (?)

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/12/2001 | 21:19 | מאת: עמית

שלום וערב טוב. הבת שלי, בת 6, מתלוננת כבר מדי זמן מה על כאבים ברגל. המדובר בעיקר ברגל שמאל, אך גם לעיתים בימנית. לפני כחודש, הגיע המצב לכך שצלעה ממש על הרגל. כך במשך כל אותו השבוע שחיכינו לתור לרופא. עד שהגענו אליו, כבר ירד הכאב ולמעשה נעלם. הרופא, בדק רפלקסים, בדק תחום תנועתי ולבסוף אמר, שמכיוון שאיננו רואה בעיה, ומכיוון שהדיווח על הכאב עבר, הוא מעריך שהייתה בעיה כלשהיא, אשר חלפה לה מאליה. לא נרגעתי כל כך מהתשובה..... היום, שוב כאבים. הפעם, באיזור השוק. אני מתחיל כבר להיות מודאג. האם יש דבר כזה הנקרא "כאבי גדילה"? האם הוא אופייני לגיל כזה? האם אלו הסימפטומים? והחשוב מכל - האם יש מה לדאוג וללכת שוב לרופא? מה הוא יכול לעשות הפעם? תודה מראש ! וערב נעים.

26/12/2001 | 02:01 | מאת: ד"ר הדר ירדני

עמית יקר, כאבי גדילה הם בדרך כלל כאבים בשוק שמופיעים בלילה וחולפים לאחר מסג', או לעיתים אקמול. אלו בדרך כלל לא כאבים במשך היום, ואינם גורמים לצליעה. עצתי - חזור לרופא לבדיקה. יתכן שכאבי הרגליים מקורם בשריר כואב עקב פעילות גופנית או אולי כאבים עקב חבלה, ולעיתים אפילו עקב נעל חדשה. בכל אופן אם התלונות חוזרות כדאי לבדוק. מה ניתן לעשות, ראשית כמובן בדיקה גופנית. ניתן וכדאי לקחת בדיקות דם כלליות לראות שהכל תקין ואין איזה בעיה זהומית, שרירית או אחרת. בברכה,

26/12/2001 | 21:22 | מאת: עמית

לדר' ירדני. הרבה תודה על תשובתך ! הכאבים, כאמור, מופיעים בשוק. כך, על כל פנים, מהדיווח שלה. ובאמת, העירו אותה מספר פעמים בלילה, עם תופעות של כאב.....טורדני כזה. מן, התעוררות לרגע, תלונה קטנה, לעיתים אף בכייה קצרצרה, וחזרה אל השינה. כך מספר פעמים. בינתיים היום, תודה לאל, אין תלונות. האם בכל זאת ללכת לרופא? חבל לי על דקירות שווא... ממתין לתשובתך...

מנהל פורום רפואת ילדים