שאלה על האנטיביוטיקה וחום

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/11/2016 | 15:46 | מאת: לורה

שלום. הבן שלי בן 10.ביומיים האחרונים יש לו חום עד 39.4 בלילות,במשך היום החום בסביבות 38.7.ללא תלונות על כאבי גרון,שיעול,נזלת.עם תלונות על חולשה קיצונית וכאבים ברגליים. בבדיקה אצל רופאת הילדים מהיום הייתה התרשמות על האודם בגרון.נלקח משטח ,התוצאות יהיו בעוד כ 3 ימים (בגלל שישי שבת ).בנתיים הרופאה נתנה לנו אמוקסי קאר 20 מ"ל פעם אחת ביום למשך 10 ימים ואמרה להתחיל לקחת באופן מיידי. הילד קיבל מנה אחת של אנטיביוטיקה.החום עדיין לא יורד. יש לי 2 שאלות: - במידה והחום ממקור חיידקי -האם החום צריך לרדת באופן מיידי לאחר מנה אחת של האנטיביוטיקה? -במידה והחום לא ממקור חיידקי-מתי אפשר להפסיק אנטיביוטיקה?

שלום, במידה והחום ממקור חידקי הוא יגיב לאנטיביוטיקה תוך 48-72 שעות. אם זה לא חיידקי ניתן להפסיק את הטיפול מיידית. צריך לחשוב גם על מחלת הנשיקה

מנהל פורום רפואת ילדים