בן שנה ותשע לא עולה במשקל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

02/11/2016 | 03:33 | מאת: נועה

שלום רב בני בן שנה ותשע, יונק עד עכשיו ואוכל מעט. הוא שוקל עשרה קילו כבר די הרבה זמן ולא מאד גבוה (אני מעל מטר שמונים ובעלי גם אך משפחתו נמוכה יותר). הוא הולך מגיל עשרה חודשים, מאד פעיל נמרץ שמח מבין ואנרגטי ב"ה. הוא אוכל דברים מאד מסויימים - פירות, קוואקר, פחמימות (פסטה קוסקוס) ואבוקדו. יציאות תקינות במהלך היום. באחוזון משהו כמו 15 מאז שנולד (נכון ללפני חודשיים מאז לא בדקתי) ספירת דם תקינה. הפסקתי להניק אותו על מנת שיאכל יותר. כולם אומרים לי שהוא נמרץ ופעיל ויגדל בבת אחת, אך אני מתעקשת איתו על אוכל, מה שגורם לו לא לאכול כבר יומיים (הפסקתי להניק אותו ביומיים אלו והוא מסרב לחלוטין להכל) האם יש משהו שעלי לבדוק?או פשוט "לשחרר"?

שלום, אכן לשחרר זאת המילה.הפסקת ההנקה גורמת לו לשביתת רעב והוא משתמש באוכל כמניפולציה. אכן להוריד את הלחץ מהאוכל ואם יהיה רעב הוא יאכל מה שתתני לו.

מנהל פורום רפואת ילדים