אינהלציה לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/09/2016 | 22:44 | מאת: שקד

שלום ביתי בת שנה ו10 חודשים שוקלת עשרה קילו. מזה היותה בת כמה חודשים החלה סובלת משיעול שבא בעקבות הצטננויות שבאות והולכות . ללא טיפול של אינהלציה השיעול ממש מחמיר להתקפים. הטיפול של האנהלציה כולל 0.5 מל וינטולין, 1 מל בודיקורט ו1 מי מלח. לאחר מספר ימי טיפול מיד רואים הטבה משמעותית עד העלמות מוחלטת של השיעול (היא משתפת פעולה עם האינהלציה). לאחר כחודש-חודשיים מצטננת שוב (גם בקיץ) ואם לאחר מספר ימי צינון אנו לא נותנים לה אינהלציה אז מתחיל שוב השיעול שהולך ומחמיר (היו מקרים שלא טיפלנו בזמן כי חשבנו שיעבור ולבסוף נזקקה גם לאנטיביוטיקה). שאלתי היא האם יש סכנה לתת כמעט כל חודש טיפול כזה למספר ימים מאחר והוא כולל סטרואידים? במידה ואין סכנה, האם ההמלצה היא להתחיל באינהלציה ישר לאחר ההצטננות או לחכות לראות שהשיעול באמת מחמיר? (אציין כי נדיר שאינו מחמיר). תודה רבה

שלום, אין סכנה בטיפול אך חבל על הסבל והתחלואה של הילדה. אני מציע לכם טיפול הומיאופתי שיכול להפסיק את התופעה ולשחרר אתכם מהמשאפים . אשמח לעזור.

מנהל פורום רפואת ילדים