דלקת ריאות לבן שנה ו3

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

09/08/2016 | 21:54 | מאת: מיקי

בני בן השנה ו3 אובחן כי יש לו דלקת גרון חיידקית (עפ"י מראה הגרון, חום גבוה ובדיקות דם) קיבל מוקסיפן למשך שבוע ונראה היה שהבריא. 4 ימים לאחר סיום המוקסיפן התחיל להשתעל במשך שבוע, לא שיעול חריף ובעיקר אחרי בקבוק. לאחר 6 ימים העלה חום גבוה שנמשך כמה ימים, במהלכם אובחן כוירוס. לאחר צילום חזה אובחן כדלקת ריאות (קלה). קיבל מוקסיפן לשבוע, ומאחר והשיעול לא עבר ביקשנו להאריך ל10 ימים. היום זה היום ה9 וכבר אתמול השיעול חזר, נראה ששוב יש הרעה (השיעול שוב גורם לו להקיא אחרי בקבוק לפעמים). יכול להיות שהמוקסיפן פתאום לא מספק? צריך לעבור לאנטיביוטיקה אחרת? או להמשיך במוקסיפן לזמן נוסף? אודה להמלצתך

שלום, יש לגשת שוב לבדיקת רופא. אין טעם להמשיך באותה תרופה ויש לשקול לתת תכשיר אחר כמו אזניל במידה ואכן עדיין יש חשד לזיהום בריאות.

מנהל פורום רפואת ילדים