שאלה דחופה לעכשיו אם אפשר!!!!

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

24/12/2001 | 20:59 | מאת: מרב

יש לי ילד בן שנה ושבעה חודשים. הוא כבר משתעל זה זמן מה, אך אתמול התגברו השיעולים בצורה משמעותית. היו לו כאלה שיעולים, כשהיתה לו דלקת בסינפונות. ובאמת הרופא אמר שיש לו גירוי בסינפונות, אך לא דלקת. בבוקר היה לו חום מאוד נמוך: 37.5 מעלות. מאז החום עלה לו ל- 38.2 מעלות. השעולים התגברו לו מאוד מאז הבוקר והוא אינו יכול לישון (למרות עיפותו הרבה). מה שמוזר הוא שלחייו מאוד אדומות, כאילו הוא לוהט מחום, מה שלא נכון. אני פוחדת שזה יתפתח לו לדלקת ריאות. יכול להיות שהמצב שלו יורע עד כדי כך במספר שעות? ולמה לחייו כל כך אדומות? האם זה סימן לא טוב? הזמנו רופא הביתה, אבל עד שהוא יבוא אני נורא לחוצה!!!!

24/12/2001 | 21:17 | מאת: ד"ר הדר ירדני

מרב יקרה, אני מקווה שהרופא כבר הגיע ואת יותר רגועה והילד מקבל את הטיפול הנכון. אנחנו לא בנויים לשאלות דחופות, כי אנחנו לא מחוברים לאתר כל הזמן. יצא במקרה שאני עונה לך עכשיו, ואני שמחה. ראשית, יכול להיות שבנך מעלה כרגע את החום ולכן הלחיים שלו אדומות. יש גם מה שנקרא "לחיים של דלקת ריאות" ולעיתים אנו רואים בילדים עם דלקת ריאות לחיים אדומות. בכל אופן, אין מצב חירום. תני לילד אקמול אם יש חום, הושיבי אותו במיטה או השכיבי עם הראש מוגבה. אם יש לך סירופ נגד שיעול ניתן לתת, תפכי לו בעדינות על הגב ואולי זה יעזור לו להוציא ליחה. נסי להרגיע אותו וכך גם יהיה לו יותר קל לנשום ואולי השיעול יפחת. אני בטוחה שהוא יקבל במהרה טיפול וירגיש יותר טוב. בברכה,

24/12/2001 | 21:34 | מאת: מרב

ד"ר הדר ירדני! תודה על התשובה המהירה. אני יודעת שאתם לא מחוברים, קיוויתי שישהיה לי מזל ותהיי מחוברת. נתתי לילד אקומול. הלחיים עדיין אדומות. גם השינה כבר "הלכה" לו. ואני עדייין מחכה לרופא. מקווה שאני טועה ואין לו דלקת ריאות.

24/12/2001 | 22:47 | מאת: מרב

שלום ד"ר הדר ירדני! הרופא כרגע היה. לשמחתי אין לילד דלקת ריאות. אבל גם הוא נבהל כששמע אותו משתעל. הוא אמר שזה וראלי. הוא אמר להמשיך עם הבריקלין שהרופא רשם לו והוסיף אינהלציה עם בודיקרט וונטולין. הוא גם הוסיף הפניה למיון ליתר ביטחון. נקווה שלא נצטרך להגיע לזה. בכל אופן, תודה על תגובתך המהירה!!! מרב

מנהל פורום רפואת ילדים