שלום רב- אודם מיידי ברגל לאחר זריקת רוצפין IM

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

27/07/2014 | 20:02 | מאת: מיה

שלום רב, בתי בת ה3 חודשים אושפזה עקב חום גבוה, הרופא רשם לה רוצפין IM 300 מ"ג בגלל שהיה קשה למצוא לה ורידים. מיד לאחר שהאחות ביצעה את זריקת הרוצפין לשריר הירך הופיע אודם נרחב על הרגל. אני דואגת מאוד! מה דעתך? האם יהיה נזק לרגל/ רגישות לאנטיביוטיקה? או שהזריקה הייתה במיקום לא נכון- מה ההשלכות של זה? מתי לדעתך האודם ייעלם?

שלום, זה יכול להיות תגובה להזרקה או תגובה אלרגית לתרופה. בכל מקרה זה יעלם ויחלוף ולא יהיה כל נזק עתידי. להרגע

מנהל פורום רפואת ילדים