תינוק מקיא - האם זה ריפלוקס

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

29/10/2011 | 21:07 | מאת: סימה

התינוק שלי בן חודש, הנקתי אותו עד גיל שבועיים והפסקתי בגלל שכאב לי מאוד !. מהרגע שהתחלתי לתת לו סימילק או מטרנה הוא מקיא אותם לפחות פעמיים עד ארבע בשבוע וזה לא פליטות, זו הקאה. כששאלתי האחות בטיפת חלב וגם את הרופאה שלו אמרו לי שכנראה האכלתי אותו יותר מידי ושכל עוד הוא עולה במשקל זה תקין, אבל לא שיניתי לו את הכמות. הוא אוכל 90 מל כל 3-4 שעות והוא גם לא מצליח לתפוס את הפטמה ולפחות 20מל נשפך על הסינר. אחרי האוכל אני מחזיקה אותו עליי שעתיים כי אם אני משכיבה אותו הוא מקיא או שהוא צורח ומיבב עד שהוא מתיש את עצמו... מה עושים? האם לחזור להניק אותו למרות שאני לא רוצה ? אולי זה יפסיק את ההקאות? האם זה ריפלוקס וצריך לתת לו אוכל מיוחד?

שלום, זה בהחלט נשמע כמו ריפלוקס ובמיוחד הסיפור עם ההקאה בשכיבה והבכי. ניתן להעביר אותו לאנפמיל AR בכלכלה וכן ניתן לתת לו טיפול הומיאופתי להפסקת הרפלוקס. אשמח לעזור.

מנהל פורום רפואת ילדים