תרופה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

18/12/2001 | 09:35 | מאת: סימה

שלום בני בן שנה והוגדר כאסמטי מלבד הבריקלין נתנו BODY CORT אבקש לדעת את תופאות הלואי של התרופה, מה תפקיד התרופה מה הסכנות בשימוש בתרופה .

18/12/2001 | 23:15 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

בודיקורט היא תרופה המכילה סטרואידים בשאיפה - הסטרואידים פועלים מקומית על דרכי הנשימה ומורידים גודש ודלקת הנובעים מהתקפי האסטמה. הטיפול חשוב מאד בנוסף לבריקלין. תופעות לוואי במינונים הרגילים אינם רבים (שלא כמו סטרואידים הניתנים בבליעה, המשפיעים על כלל הגוף, הסטרואידים בשאיפה משפיעים מרומית על הריאות בלבד וע"כ בטוחים לשימוש) אך חשוב לשטוף את הפה לאחר האינהלציה עם בודיקורט ע"מ להימנע מהתפתחות פטרת בחלל הפה ועל הלשון.

מנהל פורום רפואת ילדים