הקאות בלילה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

24/03/2011 | 20:05 | מאת: לימור

בני בן 9 מקיא במשך יומיים רק בלילה. הקאה אחת. אתמול בשעה 4 לפנות בוקר ושלשום בשעה 5 בבוקר, ללא תלונות נוספות, אתמול הוא ממש הקיא במיטה לא הספיק לקום ושלשום הקיא ליד המיטה. ההקאות נראות כאוכל שלא התעכל, הקאות גדולות במיוחד. במשך היום הילד חיוני מאוד, שמח מבקש לאכול ומשחק. מה זה יכול להיות?

25/03/2011 | 04:24 | מאת: ברוך, רופא ילדים

שלום אל תמשיחו להמתין משהו ודחוף תבקרו אצל רופא נוירולוג ילדים - קודם כול, הוא חייב לשלול תהליך במוח ואז תמשיחו בירורים אםאת ספרת כול הסימנן ובאמת אין שום סימן או תלונה נוספים - אין כאבי ראש חזקים עד בכי, אין שנויים בהתנהגות, אז זה כצת מרגיע ובכול זאות - זה, כמו שאת מספרת לא כרוך עם אוכל כבד -אוכל מתוגן שגורם התכווצות כיס מרה, אוכל אשיר בשומנים - ובנוסף אם הוא לא אכל אותו בדיוק לפני שינה -- אז תדברו עם נוירלוג (אולי הו יחליט לעשות בדיקות הדמייה - סיטי, אמ-אר-אי)

25/03/2011 | 07:02 | מאת: ברוך, רופא ילדים

בנוסף: ועוד לפני או ביחד עם נוירולוג - תבקרו אצל רופא עיניים (לא אופטומטריסת, רק רופא) שיבדוק קרקעית העין - עם תהיה תקינה זה כבר מרגיע במידה משמעותית לגבי מצב במוח. עם שני מומחים האלה יגידו שזה לא בעיה בתחום שלהם - יכולים להמשיך לרופא גסטרו (יש סיפור של אולקוס במשפחות שלכם?)

שלום, אני הייתי חושב לכיוון של מחלה וירלית כלשהי. יתכן שלאחר השכיבה האוכל שלא התעכל עולה לו למעלה והוא מקיא. הייתי ממתין בסבלנות וקרוב לודאי שזה יעלם.

14/09/2012 | 07:18 | מאת: שרה

בתי בת שנה ו10 חודשים הקיאה כמה לילות ברצף אחרי שחלתה בווירוס כךשהו, הלכנו לבית חולים ושם נעשתה לה בדיקת עיניים ששללה את הדברים המפחידים. בקיצר הכל נגמר. משבוע שעבר אחרי שהיה לה חום ושילשולים היא שוב מקיא רק פעם אחד בלילה לפנות בוקר כבר 7 לילות. בלי שינוי בהתנהגות. עד כמה להמתין או ללכת שוב לבית חולים? תודה.

מנהל פורום רפואת ילדים