האם דלקת ריאות מדבקת?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

24/12/2010 | 11:46 | מאת: מיכל

ד"ר שינהר שלום רב, בני בן שנה ושמונה חודשים. נכנס לראשונה לגן לפני חודשיים. הגננת סיפרה לי כי יש בגן 3 ילדים עם דלקת ראות (הילד אשר "התחיל" עם הדלקת כבר החלים וחזר לגן (זו לא פעם ראשונה שלו עם מחלה זו-בקיץ האחרון חלה גם בדלקת ריאות (אני מכירה את אימו)),הילד השני אשר נדבק מהראשון גם החלים כבר, והשלישי מאושפז בבית חולים). הגננת טוענת שאצל ילדים אלו הסימפטומים של הדלקת היו שיעול בלבד ללא חום וכי הם נדבקו אחד מהשני. בני כרגע עם נזלת חזקה ושיעול ליחתי ללא חום. אין לי סיבה לקחת אותו כרגע לרופא בגלל סימפטומים אלו, מה גם שבחדר ההמתנה אצל הרופא יש עוד ילדים חולים.... האם כרגע אני צריכה ל"רוץ" לרופא עם כל שיעול שיש לילד רק בגלל שבגן יש כמה ילדים עם דלקת ריאות שהדביקו אחד את השני? איך יודעים? תודה מיכל

שלום, ממש לא. רוב הפעמים שיש נזלת יש גם שיעול. ברגע שיש נזלת כבדה ושיעול רצוי שרופא יאזין לריאות וישלול דלקת ריאות. אך ברור שלא תרוצי בכל פעם ולכן יש להפעיל היגיון בריא. במרבית המקרים בדלקת ריאות יש חום ואפילו גבוה. נדיר שזה בלי חום. קרוב לודאי שאותם מקרים שהיו עם דלקת ללא חום היו דלקת ריאות וירלית שגם היא אינה זקוקה לטיפול אנטיביוטי.

25/04/2019 | 22:18 | מאת: דניס זלוואס

בתאריך 24.4.19 חליתי בברונכית ודלקת בריאה שמלית מטופלת בסטרואידים ושני סוגי אנטיביוטיקה בנוסף הינלציה ונטולין וסרבט. השאלה שלי 'הילדים והנכדים רוצים לבקר אותי ואני מפחדת שזה אולי מדבק .אני בת 63 אשמח לתשובה

מנהל פורום רפואת ילדים