אי גדילת שיער

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/12/2001 | 15:30 | מאת: סמדר

בתי בת 3 ו- 9 חודשים ועדיין לא ארך לה השיער יש לציין שבלידה היא היתה קרחת לחלוטין כולל ריסים וגבות ואכן יש צמיחה שינוי גוון אבל עדיין קצר מאוד ודליל יחסית לבנות גילה. אני רוצה להגיד שבנוסף יש לה חסר שיניים ומבנה מאוד מיוחד שלהן(מחודדות ומשוננות מאוד)בביקור אצל רופאת שיניים נאמר לי שיש סינדרום שאלא חלק מהסימפטומים שלו כאשר החמור ביותר הוא חוסר הזעה וכתוצאה מכך רגישות גבוהה לחום.מה שאין לבתי.הייתי רוצה לשמוע עוד פרטים או הפניה לחומר או אם אין צורך לדאוג והזמן יעשה את שלו.או שיש לבדוק חסרים תזונתיים והתפתחותיים.לציין שבמשפחה אין גנטיקה של שיער דליל ובעיות חסר שיניים.תודה מראש סמדר.

16/12/2001 | 22:36 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

ע"פ התיאור אכן ייתכן ומדובר במחלה כללית הגורמת להפרעות במבנה העור והשיניים - אינני יכול לאבחן בפורום אך התיאור יכול להתאים למחלה הנקראת "ectodermal dysplasia". הילדים אינם חייבים להיות בעלי הפרעות הזעה ובעיות בשמירת חום הגוף. המחלה גנטית. אם לא פניתם עד היום לייעוץ נא לפנות לרופא הילדים עם התמונה, יש צורך לברר את העניין.

16/12/2001 | 22:50 | מאת: פרופ' צבי צדיק

האם נבדקה רמת הסידן בדם? פרט לתסמונת הנזכרת יתכנו אםשרויות של בעיה המשלבת גם שינויים ברמת הסידן בדם באופן מאד נדיר יש גם שילוב של בעיה בבלוטת התריס. יש צורך לבדוק את רמת הסידן בדם הרופא המנוסה ביותר בבעיה זו הוא הגנטיקאי- יש לפנות אליו בהקדם אם יש בעית שיניים כדאי להבדק במומחה בנושא במחלקה גדולה במוסד רפואי שיש לו ניסיון בנושא

17/12/2001 | 19:27 | מאת: סמדר

ברצוני להודות על תשובתכם אך אם אוכל לקבל מעט יותר פרטים ,כמו לאיזה מרכז רפואי ?איזו מחלקה?האם דרך רופא ילדים בלבד?ושוב תודה!

17/12/2001 | 22:19 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

בתחילה יש לפנות לרופא הילדים לבדיקה. בהמשך ע"פ הממצאים יש לפנות לרופא עור ולגנטיקאי. אין הפורום ממליץ על רופא או מרכז ספציפי זה או אחר.

מנהל פורום רפואת ילדים