אוטיזם

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/12/2001 | 13:21 | מאת: יואל

ממה נגרם אוטיזם? מהם הסימפטומים הראשונים ? האם קיים כיום טיפול?

14/12/2001 | 13:38 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

שאלה ארוכה וקשה. אוטיזם איננה מחלה אחת אלא מגוון מחלות ותסמונות להם מכנה משותף, עם רמות שונות של מחלה והסתמנות. מה גורם לאוטיזם? אין תשובה וודאית לעניין זה. התיאוריות מרובות וכוללות הפרעות נוירוהתפתחותיות, הפרעות במגוון חומרים במוח, תיאוריות פסיכיאטריות שונות וכו. גם מציאת גן למחלה איננה מתקדמת, וכך גם אפיון הדמייתי (ב CT או MRI) של המחלה. נצטרך להמתין בסבלנות. סימנים של אוטיזם מורכבים וכוללים באופן עקרוני הפרעות במגוון מישורים. נהוג לחלק את הסימנים לשלש קטיגוריות, וקטיגוריות אלו הן המכנה המשותף לכל הבעיה האוטיסטית על שלל גווניה: 1. הפרעה בתקשורת ושפה 2. הפרעה בהתנהגות חברתית. 3. בעיה בתחומי עניין, הנוהגים להיות צרים וספציפיים מאד. ברור שמזה לא תוכל להסיק על סימנים. ישנם מגוון סימנים מחשידים לאוטיזם או להפרעה דומה לאוטיזם והאבחנה איננה פשוטה לפני גיל שנה וחצי שנתיים. האבחנה נעשית בד"כ רק בגיל שנתיים שלש, ולעיתים מאוחר יותר. הטיפול מורכב ואיננו פשוט. תרופות נועדו לטפל בסימנים שונים הנובעים מהמחלה אך לא "מרפאים" את הילד. עיקר הטיפול הוא התנהגותי וישנם מגון דרכים להתמודד על בעיה אוטיסטית במסגרות שנועדו לכך. אם יש שאלה ספציפית יותר אשמח לסייע.

מנהל פורום רפואת ילדים