כאב בשד אצל ילדה בת 8 וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/04/2009 | 07:56 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, ברצוני להתייעץ על כאב שבתי חשה מזה כחודשיים בשד בצד ימין. היא מתלוננת על כאב בשד, הפיטמה שלה אדומה יותר מהפיטמה בשד השני וכאשר נוגעים בשד אזי מרגישים גוש קטן מתחת לפיטמה. ביקרנו אצל רופא הילדים והוא השיב שהילדה גדלה ואין מה לדאוג, שאלתי היא האם יתכן שיש כאב רק בצד אחד של השד ולא בשניהם? והאם ישנה אפשרות לבדוק את הענין בצורה יותר מעמיקה ואיזה רופא בודק זאת?

שלום, הרופא צודק ואין צורך בבירור מעמיק יותר. זהו ניצן השד ולרוב זה מתחיל בצד אחד ובהמשך מופיע בצד השני. זה אכן כואב ותוןך תקופה מסוימת זה יפסיק ואף ידעך וזה תקין. אין זה אומר שהיא עומדת להצמיח ציצי אך זה מראה את סימניו הראשונים ותמיש זה בגיל הזה.

27/07/2016 | 10:01 | מאת: מירי

בתי מתלוננת על כאב בפטמה מצד שמאל כשנוגעים ויש הפרד בצבע כאילו צד אחד מודלק. אין לה חום א סימנים אחרים. לאיזה רופא לפנות לצורך בירור?

מנהל פורום רפואת ילדים