זיהוי תסמונת אלכוהול עוברית

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/11/2008 | 14:58 | מאת: רז

לאחרונה קראתי מאמר בדבר צריכת אלכוהול בהריון ותסמונת אלכוהול עוברית. אישתי ואני נהגנו לשתות אלכוהול טרם ההריון בנסיבות חברתיות עד אשר גילינו כי היא בהריון. למיטב זיכרוני היתה לפחות פעם אחת בה שתתה כ 5 משקאות אלכוהוליים בערב טרם גילוי ההריון. נולדה לנו בת מקסימה והיא כיום בת שנתיים. בתנו מתפקדת באופן נורמאלי לחלוטין ואין כל מאפיין חריג בהתפתחותה. (למעט העובדה שהיא היתה תמיד באחוזון הגבוה במשקלה ובגובהה - אחוזון 80) במאמר קראתי על המאפיינים של מבנה הפנים של ילדים שלוקים בתסמונת האלכוהול העוברית. מבין המאפיינים הנ"ל ניתן לומר שיש לילדה ופילטרום די שטוח, אף קטן וסולד, וגשר אף נמוך. מאידך אציין שגם לאישתי יש אף קטן מאוד יחסית. כפי שציינתי הילדה אינה מראה כל מאפיין התפתחותי חריג, היא חכמה, מדברת די טוב לגילה, בעלת מזג נינוח ואלמלא המאמר לא הייתי חושד בדבר. האם לאור ההנתונים הנ"ל יש מקום לדעתך לחשש וכדאי ללכת לבדיקה בנושא?

שלום, לדעתי הכל תקין ואתם קוראים מאמרים לא רלוונטים ברשת. צאו מזה ואל תחפשו דברים מתחת לאדמה. הילדה נשמעת ומתנהגת תקין. אותם משקאות שאשתך שתת אינם גורמים לתסמונת. מדובר על צריכת אלכוהות כבדה הרבה יותר.

מנהל פורום רפואת ילדים