דלקת אוזן חריפה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

04/12/2001 | 20:36 | מאת: נירית

בהמשך לשאלתי מאתמול, היום בבוקר האוזניים כבר נראו אחרת והרופא אבחן acute otitis media. הוא החליף את האנטיביוטיקה מוקסיפן בזינט ל- 10 ימים נוספים. שאלותיי הן: 1. תוך כמה זמן עלי לצפות להשפעה של האנטיביוטיקה? מדובר בתינוק בן 10 חודשים שסובל מחום גבוה קרוב ל- 40 מעלות כבר מעל ל- 3 ימים. 2. במידה ואין שיפור מהן אפשרויות הטיפול הבאות? ניקור? צינוריות? כיצד מנקזים את המוגלה החוצה? 3. האם יש איזושהי סכנה בטיפול אנטיביוטי ממושך (17 יום)? 4. האם דלקת שכזו עלולה להיות כרונית או חוזרת? 5. מתי לפנות לרופא א.א.ג במקום רופא הילדים? סליחה על האריכות ותודה מראש על התשובות.

05/12/2001 | 04:42 | מאת: ד"ר הדר ירדני

נירית יקרה, תוך 48 שעות אמורה להיות הטבה. צינוריות אינן טיפול בדלקת קיימת ובדרך כלל לא מנתחים ילד חולה. צינוריות מוכנסות במקרה של דלקות אוזן חוזרות או נוזלים באוזניים עם ירידה בשמיעה. במקרה של דלקת חריפה שאינה מגיבה לטיפול אנטיביוטי, נכון לעשות דיקור ואז ניתן גם לשלוח לתרבית ולראות "במה נלחמים". המוגלה מתנקזת אחרי בצוע הדיקור אז גם ניתן גם לבצע שאיבות. לא, 17 יום זה עדיין לא נחשב לטיפול ממושך ואין בעיה. יתכנו דלקות אוזן חוזרות, ואז צריך לשקול טיפול בהתאם. לעיתים אנטיביוטיקה במינון מניעתי למספר חודשים, או צינוריות, הכל לפי הקליניקה. באם הילד יבריא כעת אין סיבה לגשת לרופא א.א.גרון, אך באם יעברו 48 שעות ללא הטבה, או יהיה שיפור ושוב החמרה, כדאי להתייעץ עם רופא א.א.גרון. בברכה,

05/12/2001 | 10:35 | מאת: נירית

רופא הילדים החליט לשלוח את בני למיון על רקע של חום גבוה (40.5) בלילה והבוקר. הוא גם הפסיק לאכול ןלשתות, ןלינוק. נראה איזה בדיקות יעשו ומה יחליטו. שוב תודה. וכל הכבוד על המענה המהיר והתכוף להודעות השונות, ועל התשובות המפורטות.

מנהל פורום רפואת ילדים