סלמונלה לתינוק בן 1.5 שנים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/09/2007 | 22:53 | מאת: כרמית

שלום רב, מזה תקופה בני סבל משלשולים, הקאות, עצירות וכו'. לפני שבוע שלחנו אותו לתרבית צואה והיום הרופא הודיע לנו כי הוא סובל מסלמונלה. הרופא נתן לנו טיפול באנטיביוטיקה- אזניל- ל-3 ימים. מתוך עיון קצת באינטרנט, אני מבינה שהאנטיביוטיקה לא ממש מועילה, ואני בספק אם לתת לו טיפול זה. האם אפשר "להיפטר" מחיידק זה ללא טיפול תרופתי? מה דרכי הטיפול בחיידק? כמו כן, מה יכולות להיות ההשפעות/ סיבוכים של החיידק. המון תודה, כרמית

שלום, אכן יש דיון בספרות אם לתת את הטיפול .בכל מקרה הדיון אינו לגבי ילדים קטנים כמו שהילד שלך. בגילו הייתי נותן את הטיפול. ברוב המקרים זה מחסל את החיידק ומפסיק את השלשול.

מנהל פורום רפואת ילדים