שעלת- דחוף!!

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

02/12/2006 | 21:14 | מאת: ליאורה

בני בן ה-10 משתעל כבר מעל חודש שיעול המלווה בהקאות וחנק. ע"פ רופא הילדים יש חשד לשעלת ונלקחה לו בדיקת דם שתוצאותיה יהיו רק בעוד כשבועיים (!). בינתיים הוא קיבל לפני כשבוע (אחרי שהשתעל כבר 3 שבועות) אנטיביוטיקה מסוג ROXO למשך 5 ימים אך השיעול עדיין נמשך אם כי יש פחות התקפים. יש לי בבית תינוק בן חודש וחצי ואני חוששת מאוד מהידבקות שלו במחלה. הוא אמנם כרגע מצונן עם נזלת ללא חום ומידי פעם שיעולים בודדים אך ללא הקאות. שאלתי - האם יש לתת לתינוק טיפול אנטיביוטי בינתיים עד שתגיע התוצאה של הבדיקה של בני הבכור? האם ההיצטננות שלו יכולה להעיד כי נדבק מהגדול? מה הסימפטומים של שעלת אצל תינוקות בגיל הזה והאם יכול להיות שהתינוק לא ידבק מהבן הבכור למרות שהיה חשוף למחלה כבר מעל חודש? אודה לכם על תשובה מהירה שכן אני מאוד מאוד דואגת.

שלום, לא לתת כל טיפול אנטיביוטי לתינוק ללא סימני מחלה ברורים. שעלת צל תינוקות הינה מחלה סוערת וקשה ואינה מתבטאת בנזלת ושיעול קל. היכוי שהוא נדבק הינו לא גדול ויש לזכור שגם הגדול קרוב לודאי אינו חולה כיון שחוסן בעבר לשעלת. לכן, הייתי מוריד את מפלס החרדה ומחכה בסבלנות לתוצאות.

מנהל פורום רפואת ילדים