הקאות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/11/2001 | 13:31 | מאת: לילי

בני בן השנתיים מקיא כל מה שנכנס לפה כולל שתיה גם מים ,מעבר לחולשה אין עוד סימפטומים . אתמול אכל במסיבת יום הולדת הרבה ממתקים. סביר להניח שזאת הסיבה. מה עושים??? תודה מראש.

25/11/2001 | 17:57 | מאת: ד"ר הדר ירדני

לילי יקרה, זה נשמע לא יפה, אבל צריך לתת לו להוציא את כל מה שגורם לו לתחושה רעה. כמובן, שיש להקפיד ולתת לו לשתות. גם אם מקיא. יש להקפיד על נתינה תדירה של מים, או כל דבר אחר, בכמויות קטנות, אך בעקביות. לגימה, הפסקה וכ"ו. יש לעקוב כמובן שאינו מתייבש. כלומר, שעדיין חיוני ועירני, נותן שתן בכמות טובה, שהעיניים לא שקועות, שהלשון רטובה וכ"ו. באם ממשיך להקיא ללא הטבה, מופיע גם שלשול, חום, סימני התייבשות או כל החמרה אחרת במצבו, יש כמובן לפנות לבדיקה רפואית. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים