DDH
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
אצל בני אובחן DDH עם לידתו. הוא טופל ברצועות פבליק כחודשיים, ואז בוצע US פרקי ירכיים. ע"פי התוצאות הורה האורתופד להמשיך בטיפול חודש נוסף ולחזור לביקורת. שאלותיי: 1. כיצד ניתן לדעת שהרצועות אכן משפרות את מצבו, שהרי לא בוצע US לפני תחילת הטיפול? 2. קראתי באינטרנט המלצה של אורתופד שלא להסיר את הרצועות כלל - גם לא לצורך החלפת חיתול, ולוותר על אמבטיה עד לסיום הטיפול. האם זו לא גישה קיצונית מידי? או שאחרת הטיפול לא יעיל? תודה מראש על תשובותיך.
שלום, אני חושב שלא להסיר את הרצועות זה אכן קיצוני מדי ולא נחוץ. לא משנה מה היה ה us לפני הטיפול-חשוב שהבדיקה תהיה תקינה ואז לא משנה ההיסטוריה של הבדיקות. אם רואים שהכל תקין אנו יודעים שהטיפול הצליח.
תודה על תשובותיך, ושאלה נוספת, ברשותך: האם לא ייתכן שהמצב העכשווי הוא אותו מצב מתחילת הטיפול ברצועות, כך שבעצם הרצועות לא מועילות כלל? שוב תודה!