גמגום אצל ילדים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

31/05/2005 | 14:55 | מאת: מיכל

יש לי תאומים בני שנתיים וחצי שהתחילו לפני שבוע וחצי גמילה מטיטולים. הגמילה מתקדמת יפה ויש שיתוף פעלה. לפני כ- 4 ימים אחד מהתאומים שאצלו הגמילה קצת יותר איטית החל לגמגם במילה הראשונה כשהוא מדבר. האם זה קשור לגמילה ? האם זו תופעה חולפת? וכיצד עליי לנהוג. לא מדובר בכל מילה ראשונה. אלא במשפטים ארוכים יותר המילה הראשונה " נתקעת" וחוזרת על עצמה. תודה

31/05/2005 | 18:30 | מאת: איזבלה

הבת שלי באותו גיל גם התחילה לגמגם והבנתי שיש דבר כזה שקוראים לו גמגום התפתחותי. זה מאופיין בדיוק איך שתיארת. אם זה מרגיע אותך, הבת שלי בת שלוש וחצי ומדברת שוטף עם אוצר מילים גדול ללא שום גמגום. את יכולה ללכת לקלינאית תקשורת (דרך הקופה) לבדיקה.

01/06/2005 | 10:50 | מאת: מיכל

תודה רבה איזבלה!!!

שלום, זאת תופעה מאד מוכרת של לחץ נפשי. בהחלט יתכן וקשור לגמילה. הניחו לו, המשיכו בתהליך של הגמילה, ואל תתיחסו לגמגום. אל תתקנו אותו ואל תעירו לו-זה חולף מעצמו.

מנהל פורום רפואת ילדים