הבחנה בצבעים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/05/2005 | 13:25 | מאת: רונה

שלום, בני בן 3.5. הוא ילד מפותח למדי פרט לקושי יחסי בהתבטאות. הוא התעכב בהתפתחות השפתית יחסית להתפתחות מוטורית מוקדמת ומעל לממוצע. בגיל שנתיים הוא התחיל לדבר והדיבור שלו עדיין קטוע, חסר מילים ולא שוטף לגמרי. בני זוכר פרטים ונושאים רבים אולם הוא לא מצליח לקרוא לצבעים בשמם הנכון באופן שיטתי. הוא מבחין בין הצבעים אך ללא יכולת שיום. האם עלי לבדוק/לטפל בבעיה וכיצד/דרך מי? תודה!!!

שלום, ילדים רבים ללא בעיות התפתחןת כאלה או אחרות מתקשים בגיל זה לכנות את הצבעים בשמם הנכון. למרות זאת, כיון שציינת שהיתה בעיה וכנראה עדיין קיימת בעיה מסוימת, הייתי ממליץ לבקש בדיקה אצל קלינאית תיקשורת. יתכן וניתן לשפר את הדיבור השוטף, ולעזור לו להביע את עצמו טוב יותר ובכך לחזק אותו ולעודד אותו ולשפר לו את הביטחון העצמי.

14/05/2005 | 20:58 | מאת: n

ניסיתי לשלוח לך מייל,והכתובת לא ידועה. אולי תכתבי אותה שוב,ואנסה בשנית. יש לי ניסיון עם בעיה דומה.

09/03/2006 | 10:05 | מאת: דנה

שלום, בתי בת 5 שנים.מאז הלידה ישנה בעיית "בכי כרוני" הכוונה שהילדה לא בדיוק מדברת על מה שמציק אלא כל דבר בוכה.לדוגמא דייסה חמה לה התגובה הראשונית שלה בכי.לפעמים בלי שום קשר מתחילה לבכות.עם קשר או בלי היא מאוד רגישה ממש סופר רגישות יש לה שזה גם בא ע"י ביטוי בבכי.אני מאוד עייפה מהמצב שלה ,פשוט התחלתי לדחות אותה כש שוב פעם מתחשק לה לבכות.כדי שיהיה ברור יותר אני יודעת מזה בכי של תינוק כי יש לנו תינוקת בת 9 חודשים ואיתה אני מסתדרת טוב מאוד.רק להוסיף שהתופעה של "בכי כרוני" אצל הבכורה היא גנטית כי גם אני הייתי כך בילדותי.אני מאוד מבקשת את עזרתך אולי טיפול בצבעים או משהו בסגנון היה מווסת לה ומפחית את רגישות גדולה שיש לה. דרך הגב כתוצאה שאני בזמני לא קבלתי טיפול נשארתי גם רגישה מאוד עד היום. תודה מראש דנה

27/03/2008 | 14:16 | מאת: רויטל

שלום בתי בת חודשיים וחצי ולא מפסיקה לבכות במיוחד בלילה אך גם קצת ביום אני יודעת שזה לא אמור להיות כאבי הבטן כל לילה רק 3 פעמים בשבוע מה שקורה שהיא לא ישנה בלילה ולמחרת כל היום ישנה ואני אובדת עצות עם נושא זה. הבכיות שלה הן בצרחות, ואני מרימה אותה היא נרגעת ובסוף נרדמת לי בידיים וכשאני שמה אותה במיטה היא מרגישה ושוב בוכה ומה שמרגיע אותה זה להיות על הבטן אך אסור בלילה אזמה לעשות. דרך אגב יש לי מכשיר שמודיע לי אם חס וחלילה יש הפסקת נשימה האם זה מספיק בשביל לשים אותה על הבטן בלילה בתודה רויטל

מנהל פורום רפואת ילדים