מחלת קוואסקי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/04/2005 | 15:23 | מאת: מרטין

דר' שלום לפני כשבועיים ביתי חלתה בחום גבוה במשך כ10 ימים מלווה בכאבי גרון+כאבי בטן בהתחלה. עשינו משטח גרון+תרבית שתן ויצא תקין אך החום לא ירד והילדה היתה במצב מאוד לא טוב. בקופת החולים נתנו לי אקמול בלבד, למרות שכל התקופה התפתחו אצלה עוד תופעות כמו לשון תותית, פריחה בפנים+בבטן, כאבים בצידי (בלוטות הלימפה היו מעט מוגדלות )הצוואר וכמובן שהחום עדיין לא ירד. התייאשתי ולקחתי את הילדה לבית חולים ביוזמתי. שם חשדו שיש לילדה מחלת הקוואסקי ושמרו אותה להשגחה מס' ימים. בבית החולים החום ירד ולכן אמרו שכנראה זה לא זה וביום השחרור החל להתקלף לה אצעות הידיים ואמרו שזה גם סימן ושוב נשארנו עוד יומיים. בנתיים עשינו אקו לב ובגדול יצא תקין למעט משהו שהקרדיולוג לא ידע להסביר ולכן נתן לנו לילדה אספרין ובקורת נוספת בעוד כחודש. בסופו של דבר נאמר לנו שזה כנראה משהו ויראלי וכל התופעות יעברו לבד. אשמח מאוד לקבל הסבר יותר מפורט על מחלה זו. והאם באמת אני צריכה להרגע? האם ישנם עוד בדיקות לעשות כדי לשלול טוטאלית מחלה זו? (נאמר לי שזו פגיעה חמורה בלב) מודה מאוד מראש. מרטין

שלום, אינני מוצא מקום להרחיב על מחלה שנישללה. קרוב לודאי שביתך עברה מחלה וירלית קשה יחסית ולא תמיד אנו יודעים את האבחנה המדויקת אך אנו יודעים מה זה לא היה. קוואסקי זה לא היה. אין צורך לבצע עוד בדיקות ואין צורך לרוץ לרופאים במיוחד אם הילדה הבריאה ומרגישה בטוב. אם את מאד מעונינת בחומר על הקוואסקי את יכולה לחפש במידענות רפואית.

מנהל פורום רפואת ילדים