עזרה דחופה בהורדת חום לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/01/2005 | 19:46 | מאת: מור

שלום רב לד"ר שינהר ולכל מי שיוכל לתת לי עצה מנסיונו האישי!! בתי בת חצי שנה מאתמול עם חום לא גבוה במיוחד והיום כבר הגיע ל-40 מעלות כולל נזלת מלאת ליחה ושיעול. הרופאה אמרה שזו שפעת קשה ושכדאי מיד להתחיל באנטיביוטיקה מאחר והיא קטנה ולא כדאי שיסתבך. הבעייה היא שהחום לא יורד עם אקמולי בנר, אני כל כמה שעות עושה לה אמבטייה פושרת שממש לא מורידה כמעט את החום ואת האנטיביוטיקה היא מסרבת לקחת גם בתוך החלב (היא ממש מרגישה בהבדל) ובכפית היא הקיאה אותה. אני ממש אובדת עצות מאחר והרופאה נתנה לי הפנייה למיון אם החום לא יירד עד הלילה, מה שלא נראה שקורה... אני ממש לא רוצה לבלות את הלילה במיון ולתפוס שם משהו קשה יותר, אנא עזרו לי כיצד להוריד את החום. תודה מראש!!

12/01/2005 | 22:16 | מאת: מירי

מור, קודם כל מנסיון אישי, (גם לי יש ילד בן שנה וחודשיים שחולה בבית עם 40 חום) ילדים מפתחים חום גבוה מהר מאוד וגם 40 חום זה לא נדיר, הילד שלי מגיל 3 חודשים עם דלקות אוזניים חוזרות ונישנות וכל פעם המדחום מזנק ל-40 חום קלי קלות. היו לנו ימים של שלושה ימים ברציפות חום גבוה, וקחי בחשבון שלאנטיביוטיקה לוקח זמן (יום יומיים) עד שהיא מתחילה להשפיע, אז אם התחלתם עם אנטיביוטיקה את תראי בוודאי הטבה מחר כבר. תמשיכי עם נרות אקמולי ועם אמבטיות פושרות, ותני לה הרבה, אבל הרבה לשתות - זה מאוד חשוב ועוזר לגוף להיפטר מהחום. תנסי גם להרים טיפה את ראש המזרון שלה בעזרת מגבת מגולגלת כדי שהראש שלה יהיה טיפה מורם והיא תוכל לנשום בקלות יתר, ספריי "STERIMAR" (ניתן להשיג בסופר פארם) לאף עושה גם טוב לניקוי האף, ואני אפילו שמה בצל חתוך לחתיכות קטנות ליד המיטה, זה עוזר לפתוח להם את דרכי הנשימה (מסריח אבל עוזר). מכשיר אדים קרים מאוד עוזר גם. והרבה הרבה סבלנות ואהבה, אם תקראי למטה תראי ששמתי הודעה משלי לרופא כי גם הילד שלי חולה מאוד וכבר 3 שבועות עם חום שלא נפטרים ממנו... אז את לא לבד. הרבה בריאות !!! מירי

12/01/2005 | 22:16 | מאת: מירי

מור, קודם כל מנסיון אישי, (גם לי יש ילד בן שנה וחודשיים שחולה בבית עם 40 חום) ילדים מפתחים חום גבוה מהר מאוד וגם 40 חום זה לא נדיר, הילד שלי מגיל 3 חודשים עם דלקות אוזניים חוזרות ונישנות וכל פעם המדחום מזנק ל-40 חום קלי קלות. היו לנו ימים של שלושה ימים ברציפות חום גבוה, וקחי בחשבון שלאנטיביוטיקה לוקח זמן (יום יומיים) עד שהיא מתחילה להשפיע, אז אם התחלתם עם אנטיביוטיקה את תראי בוודאי הטבה מחר כבר. תמשיכי עם נרות אקמולי ועם אמבטיות פושרות, ותני לה הרבה, אבל הרבה לשתות - זה מאוד חשוב ועוזר לגוף להיפטר מהחום. תנסי גם להרים טיפה את ראש המזרון שלה בעזרת מגבת מגולגלת כדי שהראש שלה יהיה טיפה מורם והיא תוכל לנשום בקלות יתר, ספריי "STERIMAR" (ניתן להשיג בסופר פארם) לאף עושה גם טוב לניקוי האף, ואני אפילו שמה בצל חתוך לחתיכות קטנות ליד המיטה, זה עוזר לפתוח להם את דרכי הנשימה (מסריח אבל עוזר). מכשיר אדים קרים מאוד עוזר גם. והרבה הרבה סבלנות ואהבה, אם תקראי למטה תראי ששמתי הודעה משלי לרופא כי גם הילד שלי חולה מאוד וכבר 3 שבועות עם חום שלא נפטרים ממנו... אז את לא לבד. הרבה בריאות !!! מירי

13/01/2005 | 13:58 | מאת: שרון

את האנטיביוטיקה או כל תרופה תתני במזרק כי רוב התינוקות לא רוצים לבלוע , ככה תפתחי את הפה ואם המזרק זה יגיע מהר יותר למצב של בליעה וגם לא ישפך . כל 4 שעות תתני נר אקמול ותמשיכי לעשות אמבטיות תשאירי אותה במים בערך 20 דקות , לא מים קרים חס וחלילה , אלה מים חממים נעימים תחממי את החדר ואח"כ תלבישי אותה בבגדים מאווררים לא יותר מידי גופיה וחולצה בבית זה מספיק (שתי שכבות). מקווה שתעברי את היום הקשה על תשכחי לתת לה לשתות בכדי שלא תתיבש וגם זה אם היא לא רוצה אז ע"י מזרק (ניתן לתת מים שהורתחו ) .

13/01/2005 | 14:21 | מאת: מור

המון המון תודה על העצות המועילות! בסוף לא בגענו למיון, הורדתי את החום ע"י אלכוהול על מטלית על המצח ועל כפות הרגליים ומסתבר שזה עוזר...ואת האנטיביוטיקה נתתי במזרק, זה אכן יעיל יותר.. היום כולנו מרגישים טוב יותר בתקווה שכך יישאר. רק בריאות לכולם!!

שלום, בגיל זה אין הרבה אפשרויות להורדת חום פרט לאקמול בנרות או סירופ כל 4 שעות או אמבטיות צוננות. לגבי האנטיביוטיקה ניתן לתת את התרופה במזרק ישר לתוך הפה ולפעמים זה מצליח מבלי שהן יקיאו את הכל.

מנהל פורום רפואת ילדים