טונוס מוגבר

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/11/2001 | 15:01 | מאת: יוסי חכמון

שלום לך דוקטור ולכם משתתפי הפורום ביתי נולדה בשבוע 26 ולאחר חודשים רבים בפגיה היא השתחררה והיא סובלת מטונוס מוגבר ונמצאת במעקב וטיפולים פיזיוטרפיים במעקב התפתחות הילד. שאלתי היא האם ישנן דרכים נוספות לטיפול פרט לפיזיוטרפיה והאם יתכנו השפעות פרמננטיות של התופעה או שמדובר רק בעיכוב בהתפתחות המוטורית?

19/11/2001 | 19:00 | מאת: ד"ר הדר ירדני

יוסי יקר, שאלת שאלה קשה. נראה לי כי בתך מקבלת את הטיפול המירבי שניתן לקבל הן פזיוטרפיה והן התפתחות הילד. לגבי השאלה ששאלת ובלי לראות ולבדוק את הילדה, קשה לי לענות תשובה חד משמעית. נראה לי כי המקום הטוב והנכון ביותר להעלות אותה, הוא באוזני המטפלים של בתך. הם אלו שמכירים אותה ועוקבים אחריה מאז לידתה ויודעים את חומרת המצב, קצב ההתפתחות והכי חשוב קצת השיפור. במקרים כפי שציינת יש הצלחות טיפוליות רבות. אבל יש לבדוק כל ילד לגופו. ולכן, שאל את האנשים שמטפלים ועובדים עם בתך. אני בטוחה שאם יש להם רעיון לטיפול נוסף, הם ישתפו אותך גם בזה. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים