ערכים גבוהים של MONO% בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/11/2001 | 09:13 | מאת: udi

שלום ביתי בת שנה ושמונה חודשים חולה כארבע ימים עם חום גבוה קבלתי את תוצאות בדיקות הדם ומופיע שני ערכים שחורגים באופן ניכר מהנורמה והם: MONO% 19.0 ו MONO .abs 2.3 מה המשמעות של נתונים אלו? תודה מראש אודי

19/11/2001 | 18:14 | מאת: ד"ר הדר ירדני

אודי יקרה, כפי שציינת בתך חולה. בדיקת הדם התבצעה קרוב לוודאי לשם בדיקה האם מדובר בזיהום וירלי או חיידקי. באם המונוציטים עלו , סימן שיש סוג אחר של תאים שירדו. תמיד הסך הכל נשאר 100% . קרוב לוודאי שיש ערך אחד נמוך של לימפוציטים או פולימורפים. בכל מקרה נראה כי מדובר במחלה וירלית, שקרוב לוודאי תחלוף בקרוב. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים