תופעה אחרי חיסון מחומש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/11/2001 | 18:58 | מאת: יוספה

שלום, בני בן הארבעה חודשים קיבל לפני שבוע את החיסון המחומש, מספר ימים אחרי כן מצאנו שנוצרה במקום בו ניתן החיסון (באיזור הירך) מן בליטה, גוש תת עורי חסר צבע על פני העור אך גדול למדי ובולט. מאוד נבהלנו. עדיין לא נבדקנו אצל רופא הילדים. מה זה יכול להיות? - האם יש מקום לבהלה?

17/11/2001 | 20:50 | מאת: ד"ר הדר ירדני

יוספה יקרה, מה שאת מתארת זה קרוב לוודאי הצטברות של חומר חיסוני בשריר עקב פיזור איטי, או יתכן שזה תגובה של הגוף לחיסון. במקרים נדירים יתכן שיתפחת זיהום באיזור ומה שאתם רואים יכול להיות במקרים אלו תחילתו של אבצס. לכן, שימו לב שלא מתפתח באיזור תהליך זהומי שמתבטא באודם, רגישות (קיימת גם ללא זיהום), חום מקומי או סיסטמי, או הגדלת הגוש . באם כל אחד מאלו קיים יש לפנות לרופא לבדיקה ולטיפול. באם הנפיחות אכן היא ללא צבע, זה לרוב חולף תוך מספר ימים. ניתן לעשות קומפרסים באיזור, כפי שהסבירו לכם בטיפת חלב. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים