שינה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/11/2001 | 11:46 | מאת: אבא

שלום רב. יש לי בן בן 7, ילד נורמלי לחלוטין. שמתי לב כי במהלך השינה ( אגב הוא ישן שינה עמוקה ומתעורר בבוקר בקלות) הוא נוטה לחרוק שיניים, וכן ששנתו היא שינה מאוד תזזיתית. 1. האם יש קשר בין שתי התופעות ? 2. מה משמעותן ? 3. האם צריך לטפל בכך וכיצד ? בברכה אבא

17/11/2001 | 13:54 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

חריקת שיניים - "ברוקסיזם" - במידה וקורית לאורך זמן וגם בעירנות - עלולה להיות סימן למתח וחרדה, או כעס שאינו יכול להיות מבוטא באמצעים אחרים. הדבר עלול לגרום בהפרעות במנשך. במידה והדבר קורה מתוך שינה בלבד ואינו בכמות מדאיגה הרי שאין סיבה לדאגה. ייתכן והלילה מלווה בחולמות רעים הגורמים גם לשנתו ה"תזזיתית". כדאי לראות האם ניתן להפוך את זמן ההליכה לישון לנעים יותר - במידה וישנה בעיה עם כך - להקפיד על סיפור, שיר, אור קטן בחדר וכו'. סביר, אבל, שאם תיארת ילד נורמלי לחלוטין - שאין צורך בכל שינוי או התערבות.

27/03/2005 | 13:22 | מאת: אבא

ילדתי בת 12 נורמלית לחלוטין במהלך 6 חודשים אחרונים הבחננו בתופעה מוזרה . הילדה מתעוררת ועושה דברים משונים ללא מודע . קמה מהמיתה ובאה לחדרנו ומדברת מיתוך שינה קמה מהמיתה ופותחת חלון ללא כל צורך אתמול קרא משהו מענין- פתחה את דלת הבית ירדה במעלית לקומת כניסה ועלתה והחלה לצלצל בפעמון הכניסה .התעוררתי והשעה 2.00 אני פותח את הדלת ושואל היכן הית ? תשובה ירדתי למטה למה ירדת ? אני לא יודעת כאשר אני אזכר אגיד לכם ממתי את זוכרת ? מאמצע הדרך למטה יש לציין הילדה אחראית מאוד ובדר מודעת למעשיה -ויוצא הרבה שהיא שומרת על אחיה הקטן. מה לעשות בנידון וכיצד לטפל ? בתודה מראש : אבא

מנהל פורום רפואת ילדים